< Terug naar het overzicht

Visualiseren van handelingen


Voor veel kinderen is bijvoorbeeld je handen wassen een handeling die ze zonder er veel bij na te denken kunnen uitvoeren. Maar er zijn ook kinderen bij wie zo'n 'simpele' handeling om wat voor reden dan ook helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Het kan ook voorkomen dat ze zomaar ineens moeite ondervinden met een bepaalde handeling die ze eerder zonder moeite konden uitvoeren, bijvoorbeeld door stress, angst of andere oorzaken. 

Het visualiseren van de handeling door middel van pictogrammen/afbeeldingen kan dan enorm helpen! Niet alleen voor handen wassen, maar denk ook aan douchen, tandenpoetsen, aan- en uitkleden, etc. 

Het voordeel van de magnetische pictogrammen van Olifantastisch is dat je ze zelf in de gewenste volgorde kunt plaatsen (soms doe je dingen namelijk net even anders dan de rest) en ze steeds opnieuw kunt gebruiken (super duurzaam dus).

Heeft jouw kind behoefte aan het visualiseren van een bepaalde handeling? Wellicht kan ik je daarbij helpen! Stuur dan zeker even een berichtje, dan kijken we samen hoe verder. Er zijn al magneetsets met enkele handelingen/rituelen verkrijgbaar (handen wassen, tandenpoetsen, douchen) en er zijn nieuwe in de maak! En met jouw input kan het assortiment ongetwijfeld verder aangevuld en uitgebreid worden!

 

< Terug naar het overzicht

© 2013 - 2024 Olifantastisch | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel