< Terug naar het overzicht

Review van een vader

Door: Chiel Voerman (een link naar zijn blog vind je onderaan deze pagina)


Planbord en magneetjes
Een paar jaar geleden leerden we Vanessa van Olifantastisch kennen. Gewoon op het schoolplein. Toen we hoorden dat ze magneetplaatjes en planborden maakt vonden we dat erg leuk om te horen. We maakten voor onze kinderen toen af en toe overzichtspapieren, aftelkalenders etc. Met kleine tekeningen brachten we de volgorde van ingewikkelde gebeurtenissen in kaart. Dit geeft veiligheid aan onze kinderen. Het scheelt heel veel vragen en dus ook prikkels.

Pictogrammen
Toen we hoorden van de magnetische pictogrammen van Olifantastisch zijn we direct gaan kijken. We kozen ervoor om niet te gedetailleerd de dag in kaart te brengen. We sluiten aan bij de vragen die de kinderen zelf hebben. We hebben nu één bord met daarop de dagen van de week. En per dag geven we aan hoe vaak ze naar school moeten en wie van de ouders gaat werken. Ook zwemles, scouting en koor etc. staan op de juiste plek. We hadden zelf al een whiteboard waar ze prima op blijven plakken.

Planborden geven veiligheid
We hebben inmiddels al heel wat magneetplaatjes verzameld. En soms kiezen we gewoon een plaatje. Dat zal niet bij alle kinderen lukken, maar een kip is bij ons bijvoorbeeld de picto van de tostidag. Sommige associaties van de kinderen begrijpen wij als ouders niet helemaal, maar het werkt.

De pictogrammen en de structuur van de planborden geven veiligheid. Prikkelgevoelige kinderen voelen zich onveilig als ze niet weten waar ze aan toe zijn. Of als er te veel chaos is in hun eigen hoofd. Er ontstaat snel angst. Daarom is het magneetbord een middel om veiligheid terug te brengen. 

We zijn erg tevreden met de planbordmagneetjes van Olifantastisch. De plaatjes en andere producten die Vanessa levert zien er goed uit. Ze stralen uit dat ze het echt doet voor de kinderen en de rust in de gezinnen. Ze gunt het ons. Als je een plaatje mist, laat ze die op maat maken. Wij hebben bijvoorbeeld de logo’s van ons werk op een magneetje. De levering is goed en snel. Aanrader dus!


Chiel schreef ook een blog over onze magneetborden en emotieregulering (klik hier).

< Terug naar het overzicht

© 2013 - 2024 Olifantastisch | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel